Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prasaciu chrípku u Čecha vylúčili, overí ju ešte laboratórium

PRAHA - Testy pražskej motolskej nemocnice vylúčili prasaciu chrípku u pacienta, ktorého tam lekári kvôli podozreniu na túto chorobu vyšetrovali.

Závery nemocničného laboratória overí ešte Národné referenčné laboratórium, uviedla dnes hovorkyňa nemocnice v Motole Eva Jurinová. Výsledok má byť do dvoch dní.

"Biologické testy, ktoré robilo naše laboratórium v Motole, sú negatívne. Poslali sme dnes ale ešte vzorky Národnému referenčnému laboratóriu pre chrípku, aby náš výsledok overilo," uviedla.

Pacienta, ktorý s podozrením na prasaciu chrípku navštívil motolskú nemocnicu, už v pondelok prepustili do domácej karantény.

Ďalší dvaja ľudia s podozrením na prasaciu chrípku ležia v pražskej nemocnici na Bulovce, čaká sa na laboratórne výsledky. Prednostka infekčnej kliniky Fakultnej nemocnice Bulovka Vilma Marešová uviedla, že žiadny z ľudí, ktorých doteraz vyšetrovali, nemal príznaky, ktoré by zodpovedali prasacej chrípke.

Vírus A/H1N1 má na svedomí v Mexiku, kde sa epidémie začala, možno nuž viac ako 150 obetí. Choroba sa rozšírila aj do ďalších krajín.

Česká republika ako predsednícka krajina EÚ zvolala na štvrtok rokovanie ministrov členských krajín.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu