Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Mexiku vyčíňa prasačia chrípka, preverujú 45 úmrtí

(Zdroj: Jupiterimages)

MEXIKO - Mexické úrady v piatok potvrdili, že krajinu zasiahla epidémia prasačej chrípky, ktorej už pravdepodobne podľahlo niekoľko desiatok ľudí. Ako uviedol pre tamojšiu stanicu Televisa minister zdravotníctva José Ángel Córdova, v súčasnosti preverujú 45 úmrtí, pričom evidujú 943 možných prípadov nakazenia.

Úrady vyzvali obyvateľov, aby sa vyhýbali miestam, kde sa zhromažďuje veľa ľudí, a spustili očkovaciu kampaň v hlavnom meste.

"Je to vírus, ktorý zmutoval a z ošípaných sa preniesol na niektorých ľudí," povedal Córdova. Minister vo štvrtok večer informoval o 20 prípadoch úmrtia po nakazení sa novým druhom chrípky a vyzval ľudí, aby sa vyhýbali veľkým skupinám, nepodávali si ruky, nebozkávali sa a nepoužívali metro. Mexické úrady taktiež zatvorili školy v hlavnom meste a strednej časti krajiny.

Svetová zdravotnícka organizácia v piatok oznámila, že v Mexiku zaznamenala stovky ľudských prípadov prasačej chrípky vrátane 60 úmrtí s podozrením na nakazenie týmto vírusom, ako aj sedem ľudských prípadov v Spojených štátoch amerických. Organizácia považuje prasačiu chrípku za potenciálny zdroj pandémie a aktivovala svoje globálne operačné centrum.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu