Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matka pila v bare, jej malé deti žobrali jedlo

OSTRAVA - Bez dozoru, špinavé a hladné nechávala žena (23) z Ostravy svoje štyri deti vo veku od 5 mesiacov do 5 rokov. Deti žobrali u susedov jedlo, kým ich matka pila v bare.

Kriminalisti ju obvinili z opustenia dieťaťa a vo väzení by mohla stráviť 3 roky. „O zanedbaných deťoch sme sa dozvedeli vďaka všímavosti susedky. Tá na políciu oznámila, že v okne domu stoja deti a prosia o jedlo,“ povedal kriminalista Daniel Naivert.

Dodal, že na privolaných policajtov čakal nepríjemný pohľad. „Deti žili v niekoľkomesačnej špine. Nemali takmer hračky. V byte neboli skoro žiadne zásoby potravín a úplne chýbala strava pre malé päťmesačné dieťa. Našli sme len úplne znečistené dojčenské fľaše,“ popísal situáciu.

Matka deti opustila v nočných hodinách a domov sa vrátila až popoludní značne opitá. Podľa výsledkov dychovej skúšky mala v krvi takmer 2 promile alkoholu. Policajti sa domnievajú, že svoje ratolesti opúšťala pravidelne. „Susedia vypovedali, že deti často obchádzali byty a žiadali o niečo na jedenie,“ povedal kriminalista.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu