Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šéf agentúry Freddie Mac spáchal samovraždu

David Kellermann
David Kellermann

VIEDEŇ - Finančný riaditeľ americkej hypotekárnej agentúry Freddie Mac David Kellermann (41) spáchal samovraždu. Kellermana našli dnes mŕtveho v jeho dome vo Virgínii. Informovala o tom agentúra Reuters. O samovražde špekulovali aj miestne médiá.

Hovorkyňa polície Mary Ann Jenningsová uviedla, že polícia prípad vyšetruje, zatiaľ však neobjavila známky cudzieho zavinenia alebo násilného činu.

Kellermann pracoval pre Freddie Mac viac ako 16 rokov a finančným riaditeľom sa stal v septembri minulého roku. Jeho smrť znamená ďalšiu ranu pre agentúru, nad ktorou má kontrolu štát a ktorá vlastní alebo garantuje zhruba 13 miliónov hypotekárnych úverov.

Freddie Mac je druhým najväčším poskytovateľom financií na hypotéky v Spojených štátoch. Spoločne s ďalšou hypotekárnou agentúrou Fannie Mae vlastnia alebo garantujú takmer polovicu všetkých hypotekárnych úverov, ktoré sa v USA poskytli. Ich celkový objem sa pohybuje okolo 12 biliónov dolárov, z toho na obe agentúry pripadá zhruba päť biliónov.

Obe agentúry ťažko zasiahla kríza na hypotekárnom trhu, americká vláda sa preto v septembri rozhodla prevziať nad nimi kontrolu. Za posledný štvrťrok minulého roku Freddie Mac vykázala stratu 23,9 miliardy dolárov po strate 25,3 miliardy v treťom štvrťroku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu