Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Tajné služby USA ponúkajú študentom špionážnu prax

WASHINGTON - Kto má dosť sekania trávnikov či roznášania kávy počas letných brigád, má šancu dostať netradičnú prácu. Riaditeľ amerických tajných služieb Dennis Blair toho roku podľa agentúry AFP ponúkol študentom omnoho originálnejšiu brigádu: stať sa na takmer dva týždne špiónom-začiatočníkom.

Blairov úrad začal v utorok hľadať 30 Američanov vo veku do 21 rokov. Pre prijatie do plateného seminára od 13. do 24. júna musia mať dobré študijné výsledky, prejsť bezpečnostnou previerkou a byť motivovaní a inteligentní.

Seminár nazvali Politická nestabilita-Medzinárodné prechodné systémy. "Program bude zahŕňať konferencie, študijné cesty pre terénnu prácu vo vládnych agentúrach a spravodajskú činnosť pod dohľadom analytikov tajných služieb," upresnil Blairov úrad v prehlásení.

Vybraní študenti obdržia na dobu počas seminára úradné oprávnenie na úrovni štátneho tajomstva. Dostanú tak isto zdarma ubytovanie a stravu. Tajné služby im zaplatia všetky náklady spojené s cestovaním a potrebným vybavením v rámci kurzov. Za absolvovanie seminára každý obdrží odmenu 1000 dolárov (približne 755 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu