Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Fritzla previezli na vyšetrenie do Viedne

(Zdroj: TASR)

VIEDEŇ - Josefa Fritzla, na doživotie odsúdeného rakúskeho páchateľa incestu, v utorok nepozorovane previezli zo St. Pöltenu do väznice vo Viedni. Tam sa podrobí lekárskemu a psychologickému vyšetreniu, než nastúpi výkon trestu v zariadení pre duševne narušených páchateľov.

Fritzla, ktorý vo štvrtok oslávi 74. narodeniny, v marci súd v Sankt Pöltene po štvordennom procese odsúdil na doživotie za to, že 24 rokov väznil v pivnici svoju dcéru, znásilňoval ju a splodil s ňou sedem detí. Jedno z nich jeho vinou zomrelo.

Viedenskí odborníci budú v následujúcich dňoch zisťovať, akú liečbu by bylo najvhodnejšie použiť, či sa Fritzl vôbec chce liečiť a či ho môže terapia zmeniť.

Trest by si mal Fritzl odpykať vo zvláštnom oddelení väznice pre duševne narušených pacháteľov. Takéto oddelenia majú len štyri veľké rakúske väznice, zo správy agentúry DPA však nevyplýva, do ktorého z nich ho umiestnia.

Odbornú psychiatrickú pomoc musel Fritzl vyhľadať opakovane už v priebehu súdneho procesu v Sankt Pöltene. Vedenie tamojšej väznice muselo prijať preventívne opatrenia, aby nemohol spáchať samovraždu. Fritzl musel napríklad odovzdať všetky predmety, ktorými si mohol ublížiť. Riziko samovraždy bolo v jeho prípade podľa súdnych znalcov vysoké.

Uviedla to dnes agentúra DPA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu