Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Ozbrojený väzeň zadržiaval psychologičku!

BERLÍN - Vo väznici v bavorskom meste Straubing jeden z trestancov držal včera niekoľko hodín ako rukojemníčku ústavnú psychologičku. Bol ozbrojený iba nožom. Po polnoci sa vzdal polícii a prípad sa skončil bez krviprelievania.

Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na údaje polície. Psychologička nebola zranená. Väzeň je opäť vo svojej cele. Motív jeho činu nie je známy. Násilník si odpykáva trest za zločin sexuálnej povahy a je za mrežami už 25 rokov. Polícia vyslala na miesto vrtuľník, osobitné zásahové komando i špeciálne vyškolených vyjednávačov. Zásahové jednotky sa neodvážili do miestnosti vniknúť násilím z obavy o život rukojemníčky. Muž nemal žiadne konkrétne požiadavky. To zásah komplikovalo.

Psychologičku prepadol včera o 17.35 hod v sociálno-terapeutickom oddelení a vyhrážal sa jej nožom. Špekuluje sa o tom, že mal so zajatou ženou vzťahové problémy. Podľa niektorých informácií však reagoval zajatím ženy na to, že väznica neumožnila návštevu žene, s ktorou si písal.

V tejto väznici si odpykávajú trest najťažší zločinci vrátane páchateľov sexuálnych trestných činov. Viac ako pätina zo zhruba 850 väzňov si tam odpykáva doživotné tresty za vraždy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu