Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Rušný víkend, záchranári pomáhali stovkám športovcov aj kutilov!

(Zdroj: ČTK)

OSTRAVA – Na severe Moravy beskydská Horská služba cez víkend pre nízku návštevnosť lyžiarskych areálov nezasahovala ani raz. No záchranári v nížinách sa nezastavili. Ošetrili stovku úrazov športovcov, záhradkárov a domácich majstrov. Medzi nimi aj golfistu. Celkovo mali 560 výjazdov!

Povedal to hovorca moravskoslezských záchranárov Lukáš Humpl. „Za sobotu a nedeľu totiž museli záchranári vyraziť celkovo k 560 prípadom. V priemere to bolo o 20 percent viac než v iných dňoch,“ povedal Humpl.

Dodal, že záchranári museli ošetriť široké spektrum športových úrazov. „Na rôznych miestach kraja sme ošetrovali osem zranených futbalistov, troch hokejistov, sedem cyklistov a dve osoby na kolieskových korčuliach,“ vymenoval. Dodal, že dvaja ľudia spadli z koňa. V starostlivosti lekára skončili badmintonista, basketbalista a dokonca aj golfista.

Prevládali zranenia pohybového aparátu, hlavne dolných končatín. „Najvážnejšie zranenie v sobotu popoludní utrpel desaťročný chlapec v Ostrave, ktorý havaroval na bicykli a s ťažkým poranením mozgu ho odviezli do nemocnice,“ dodal hovorca záchranárov.

Ľuďom sa podľa neho nevyhýbali ani úrazy pri prácach okolo domu a domácom majstrovaní. „Dvaja muži sa zranili pri príprave dreva. Jeden sekerou a druhý okružnou pílou,“ povedal. Záchranári zasahovali aj po niekoľkých pádoch z rebríkov alebo po umývaní okien.

„Zaznamenali sme poranenie chemikáliami. Žena si strekla do očí benzín, tridsaťšesťročný muž prostriedok na odstraňovanie starých náterov pri manipulácii s plechovkou. Iný pacient si zase oparil vystreknutou horúcou vodou z chladiča auta obličaj, krk a hornú končatinu“ zakončil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu