Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Lavína na Silvestra zabila lyžiara, ďalšia ťažko zranila turistu

BRATISLAVA - Pád lavíny v Malej Fatre si na Silvestra vyžiadal jednu obeť, ďalšia lavína v Západných Tatrách v posledný deň minulého roka ťažko poranila poľského skialpinistu. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

K zosuvu snehu došlo podľa záchranárov v Malej Fatre v blízkosti Chlebu po tom, čo dvaja zo skupiny slovenských lyžiarov chceli prejsť naprieč svahom. "Avšak jeden z lyžiarov strhol so sebou lavínu, ktorá ho zmietla," informovala HZS. Po viac ako hodine muža našla jeho priateľka, ktorá ho však napriek telefonickej konzultácii so záchranármi nedokázala oživiť.

Lavína v Jamnickej doline v Západných Tatrách na Silvestra zasypala dvoch poľských skialpinistov. "Obom sa podarilo spod snehu svojpomocne vyhrabať, jeden z nich však utrpel vážnejšie poranenia oboch dolných končatín, ktoré si vyžiadali okamžité ošetrenie," uviedla HZS. Tridsaťjedenročného muža previezol vrtuľník do popradskej nemocnice.

Začiatkom februára minulého roka zasypala lavína vo Vysokých Tatrách štyroch českých horolezcov, všetkých sa podarilo zachrániť. Posledné veľké nešťastie sa stalo na Silvestra roku 2005, keď lavína v západotatranských Roháčoch usmrtila sedem Čechov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu