Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Drogový boss dostal putá pri rannej rozcvičke

(Zdroj: SITA)

MEXIKO - Jedného z najhľadanejších mexických drogových bossov zatkla polícia v mexickom hlavnom meste. Podľa agentúry AP Vicenta Carrilla Leyva (32) zadržali v parku mexickej metropole pri rannej rozcvičke.

Leyva patril k šéfom kartelu v meste Ciudad Juárez na hraniciach so Spojenými štátmi. Je synom Amada Carrilla Fuentesa. Ten v 90. rokoch patril k najvýznamnejším obchodníkom s drogami v Mexiku. Zomrel počas plastickej operácie tváre v roku 1997. Mal prezývku Pán nebies, pretože veľmi úspešne pašoval kokain do Spojených štátov vzdušnou cestou.

Po jeho smrti prevzal kartel jeho brat Vicente a jeho synovec Vicente sa stal druhým v hierarchii. Mal na starosti vývoz drog do Spojených štátov. Obvinili ho aj z prania špinavých peňazí.

Práve pred týždňom mexická generálna prokuratúra zapísala Vicenta juniora na zoznam najhľadanejších obchodníkov s drogami a na jeho hlavu vypísala odmenu 30 miliónov pesos (1 603 703 eur). Minulý týždeň vojaci zadržali ďalšieho významného obchodníka s drogami Héctora Huertu. Ten kontroloval príliv drog cez severomexické mesto Monterrey.

Od svojho nástupu do úradu v roku 2006 mexický prezident Felipe Calderón rozmiestnil na severných hraniciach krajiny vyše 36-tisíc policajtov na boj s drogovými kartelmi. Boje medzi jednotlivými zločineckými organizáciami pripravil len minulý rok vyše 5 300 a tento rok viac ako tisícku často nevinných ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu