Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Tak sa smial na vtipe, až mu nožničky zabehli

Röntgenové snímky nožníc v krku
Röntgenové snímky nožníc v krku

PEKING - Čínski chirurgovia zachránili život mužovi, ktorý nešťastnou náhodou prehltol nožničky, ktorými si čistil zuby. Podľa denníka The Daily Telegraph si nešika značne porezal hrdlo.

Lin Kchung (27) z východočínskeho mesta Pchu-tchien si čistil zuby po jedle asi desať centimetrov dlhými nožničky namiesto špáradla. Lenže práve v tom okamihu povedal jeho kamarát vtip, ktorý nešťastníka tak rozosmial, že mu nožničky uviazli v krku. Pokúsil sa ich síce zachytiť za špičky, ale tak im len pomohol preniknúť ešte hlbšie do hrdla, kde ho vážne poranili.

"Keď dorazil, mal tvár vykrútenú od bolesti, bol bledý ako stena a potil sa. Mal problémy s prehĺtaním a krv v slinách", popísal príchod pacienta chirurg tamojšej nemocnice. Röntgenové snímky ukázali, že nožnice úplne vnikli do Linovho pažeráka, pričom ich špicaté hroty trčali do hrtanovej príklopky.

Chirurgovia Lin Kchunga mohli operovať len pri lokálnom umrtvení, pretože celková narkóza by telo upokojila a uvoľnila natoľko, že by nožnice skĺzli ešte hlbšie. Operácia trvala asi 30 minút a následky poranenia hrdla nebudú podľa lekárov vážne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu