Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Traja kamaráti vykrádali novostavby

NITRA - Policajti odhalili troch zlodejov, ktorí sa špecializovali na novostavby v Nitre a okolí. Minulý rok vďaka nim zmizol stavebný materiál a stroje za 6 300 eur.

Jakub, Ján (obaja 19) a Michal (17) vykradli v auguste dva domy v Nitrianskych Hrnčiarovciach. Do jedného z domov vošli cez okno a majiteľovi vzali nivelačný prístroj zn. CST Berger, radiátory, karbobrúsku, vŕtačku a nádoby s namiešanými farbami.

Krádežou mu spôsobili škodu 1 800 eur. Na druhom dome mladíci vylomili drevenú zárubňu nad hlavnými vchodovými dverami. Z domu ukradli karbobrúsku, priamočiaru a kotúčovú pílu, dve príklepové vŕtačky, kladivá, nerezový digestor, stolárske náradie a svorky. Majiteľa ich lup stál viac ako 1 000 eur.

Po tretíkrát sa vlámali do novostavby rodinného domu v Nitre. Kovovou tyčou vypáčili vchodové dvere. Z domu ukradli uhlovú brúsku, kazetové a presklené dvere, niekoľko balíkov plávajúcej podlahy a elektrický laminátový panel. Majiteľovi domu ešte poškodili umývačku riadu a krádežou mu spôsobili škodu vo výške asi 3 500 eur.

Všetkých troch mladíkov obvinili z krádeže a poškodzovania cudzej veci spolupáchateľstvom. Môžu dostať po troch rokoch väzenia. Z nitrianskeho policajného riaditeľstva informovala Božena Bruchterová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu