Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

V troskách budovy pátrajú po deviatich ľuďoch

Zrútený archív
Zrútený archív

KOLÍN - Deväť ľudí zostalo v utorok nezvestných po tom, ako sa v Kolíne zrútila budova tamojšieho historického archívu, informovali miestni predtavitelia. "Existuje správa očitého svedka, ktorý uvidel v okne apartmánu manželský pár v čase, keď sa zrútil. Máme aj podozrenie, že sedem ďalších ľudí môže byť nezvestných," uviedol kolínsky mestský úrad.

Štvorposchodový archív v centre západonemeckého mesta evakuovali krátko po incidente pred 14. hodinou, informoval agentúru AFP hovorca miestnej samosprávy Greg Timmer. Šéf kolínskych hasičov Stephan Neuhoff informoval, že nikto nebol zranený a k evakuácii prišlo okamžite po tom, ako sa z budovy začali ozývať podozrivé zvuky. Na miesto nehody dorazilo 250 záchranárov rovnako ako 86 hasičov a niekoľko policajných psov.

V kolínskom historickom archíve sa nachádza asi 65 tisíc originálnych dokumentov datovaných až do roku 922 rovnako vrátane máp, filmov a fotografií, okrem iných aj materiály vytvorené skladateľom Jacquesom Offenbachom alebo nositeľom Nobelovej ceny za literatúru Heinrichom Böllom. Budova slúžila ako archív už od roku 1971.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu