Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tretina Rusov si myslí, že skutočnú moc v krajine má Putin

Vladimír Putin
Vladimír Putin

MOSKVA - Tretina Rusov si myslí, že skutočným lídrom Ruska je premiér Vladimír Putin a nie muž, pre ktorého oficiálne pracuje, a to prezident Dmitrij Medvedev.

Podľa výsledkov prieskumu zverejneného v piatok 35 percent Rusov tvrdí, že skutočnú moc má Putin, a len 12 percent si myslí, že v Rusku vládne Medvedev. 50 percent obyvateľov Ruska je presvedčených, že moc je rovnomerne rozdelená medzi Medvedeva a Putina. Prieskum uskutočnilo Ruské centrum verejnej mienky na vzorke 1600 respondentom od 20. do 23. februára.

Medvedevov imidž zjavne utrpel od februára 2008, keď Rusi odpovedali na podobnú otázku. V roku 2008 tvrdilo 23 percent Rusov, že moc má Medvedev a 20 percent bolo presvedčených, že krajine vládne Putin.

Putin bol prezidentom Ruska od roku 2000 do roku 2008, keď musel odstúpiť, pretože ruská ústava mu neumožnila kandidovať tretíkrát. Medvedev ako jeho nástupca okamžite vymenoval Putina za ruského premiéra. Zdanlivo obaja politici pracujú ako tandem, no väčšina analytikov tvrdí, že Putin má stále rozhodujúce slovo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu