Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tureckú firmu zaplavilo 300 tisíc objednávok na "útočné topánky"

ISTANBUL - Turecká obuvnícka firma, ktorá vyrába údajne rovnaké topánky, aké použil iracký novinár Muntazar az-Zajdí pri útoku na amerického prezidenta Georga Busha, je zaplavená objednávkami.

Ramazan Baydan, majiteľ firmy s rovnomenným názvom, sa pre agentúru DPA vyjadril, že za uplynulý týždeň dostal objednávky na približne 300 000 párov rovnakého modelu topánok, aké v Bagdade tesne minuli hlavu najmocnejšieho politika sveta.

„Dokonca prišiel aj niekto z Ameriky a žiadal o práva na distribúciu,“ dodal Baydan. Podnikateľ chce úspech svojej obuvi rozhodne využiť a model hnedých kožených poltopánok s hrubou podrážkou plánuje premenovať na „Bushove topánky“. Pár takýchto topánok sa v Turecku predáva v prepočte za necelých tisíc korún.

Úspechu Baydanovho produktu nijako neuberajú ani reči, ktoré kolujú okolo pôvodu páru „útočných“ topánok. Objavili sa totiž názory, že obuv, ktorú az-Zajdí použil, pochádza z Libanonu alebo Číny. Az-Zajdí ho brat sa zase dušuje, že ide stopercentne o iracký výrobok.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu