Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Reportér, ktorý hodil po Bushovi topánky, sa podrobí testom na drogy

George Bush
George Bush

BAGDAD - Novinára, ktorý na amerického prezidenta Georgea W. Busha počas nedeľňajšej návštevy v Iraku hodil svoje topánky, zadržiava a vypočúva ochranka tamojšieho premiéra Núrího al-Málikího. Pod podmienkou zachovania anonymity o tom informoval predstaviteľ irackej vlády. Strážcovia tiež podľa neho zisťujú, či novinár nepožil alkohol alebo drogy.

Muntadar az-Zajdí, ktorý pracuje pre televíznu stanicu Al-Baghdádíja so sídlom v Káhire, na tlačovej konferencii v Bagdade hodil na Busha dve topánky a zakričal: "Toto je bozk na rozlúčku, ty pes!".

Podľa nemenovaného zdroja novinárovi kladú otázky, či mu za útok niekto zaplatil. Úder podrážkou patrí v arabskej kultúre medzi najhrubšie urážky. Bush sa pred topánkami uhol a neutrpel žiadne zranenie. Ako neskôr vyhlásil, pri útoku sa necítil "ani trochu ohrozený". Bush navštívil Irak štvrtýkrát od americkej invázie v roku 2003.

Tentokrát prišiel zrejme posledný raz ako úradujúci prezident. Vôbec prvýkrát navštívil aj iné miesta ako americké vojenské základne, či nepriepustne chránenú Zelenú zónu, keď sa autom previezol ulicami Bagdadu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu