Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Na dvoch letiskách v Thajsku vyhlásili výnimočný stav!

BANGKOK - Thajský premiér Somčaj Vongsavat dnes vyhlásil výnimočný stav na dvoch letiskách v metropole Bangkoku, ktoré obsadili protivládni demonštranti. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na výsledky mimoriadneho zasadnutia thajskej vlády.

"Kabinet sa dohodol na využití výnimočného stavu na dvoch letiskách, aby situáciu vrátil späť do normálu," citovala agentúra námestníka ministra poľnohospodárstva. Výnimočný stav dáva premiérovi šancu nasadiť armádu k obnove poriadku a úradom umožňuje obmedziť isté občianske slobody. Bangkok je pre letecké spoje celkom nedostupný.

Thajské hlavné medzinárodné letisko Suvarnabhumi stúpenci opozície blokujú od utorka a do stredy na ňom uviazli tisícky zahraničných turistov. Letisko má zostať mimo prevádzky minimálne do soboty 18:00 miestneho času (12:00 SEČ), oznámila správa thajských letísk.

Dnes si protivládni demonštranti vynútili rovnako uzavretie letiska Don Muang, ktoré slúži pre vnútroštátnu dopravu, keď vtrhli do budovy jeho terminálu. Úrady komplex uzavreli z obavy, že by demonštranti mohli ublížiť cestujícím a poškodiť lietadlá.

Thajské ministerstvo turistického priemyslu dnes oznámilo, že úrady začnú evakuovať tisíce uviaznutých turistov v nasledujúcich 48 hodinách z krajiny prostredníctvom jednej alebo dvoch vojenských základní neďaleko Bangkoku. Lietadlá pre evakuáciu majú zabezpečiť thajské aerolínie.

Ministerstvo súčasne zvažuje prepravu turistov autobusmi a vlakmi na ďalšie letiská v krajine, v Čchíengmaji a na ostrove Pchúket. Správa letísk upozornila letiská v iných mestách, aby boli pripravené prijímať presmerované lety.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu