Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rakúski žiaci protestovali proti zákazu bozkávania sa v škole

VIEDEŇ - Proti zákazu bozkávať sa na ústa, ktorý už niekoľko dní platí v jednej základnej škole v hornorakúskom Gunskirchene, dnes pred miestnou školskou správou v Linzi protestovalo asi 20 párov. Svoj nesúhlas nemohli dávať najavo inak než práve bozkávaním sa.

Na záver protestnej akcie odovzdali členovia študentskej organizácie šéfovi krajského školského úradu Fritzovi Enzenhoferovi papierovú pusu.

Zrejme to od nich mal byť bozk na rozlúčku, pretože mu súčasne odovzdali aj výzvu na odstúpenie. Pokrok v celej záležitosti neprinieslo ani stretnutie s Enzenhoferom. Zákaz bozkávania sa na ústa na základnej škole v Gunskirchene vyhlásilo takzvané školské fórum, ktoré združuje zástupcov učiteľov a rodičov žiakov.

Fórum dospelo k záveru, že "dlhé a intenzívne bozkávanie sa na ústa medzi štrnásťročnými je negatívnym príkladom pre žiakov nižších ročníkov." Riaditeľ školy rodičov žiakov v liste požiadal, aby sa svojim ratolestiam pokúsili vštepiť, že "zvyky z intímneho života" do školskej budovy nepatria.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu