Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Chávez propaguje socializmus cez telefón

Hugo Chavez
Hugo Chavez

CARACAS - Venezuelský prezident Hugo Chávez spustil kampaň pred regionálnymi voľbami. Okrem tradičných spôsobov propagácie jemu blízkych kandidátov používa na oslovovanie voličov aj telefón.

"Dobrý večer, Carmen. Ako sa má rodina?" ozval sa Chávezov hlas na druhej strane telefónneho drôtu. Hovor prenášala aj venezuelská štátna televízia.

"23. novembra vsadíme na budúcnosť revolúcie, budúcnosť socializmu, budúcnosť Venezuely, budúcnosť revolučnej vlády a tiež budúcnosť Huga Cháveza," nechal sa počuť pred časom autoritársky líder krajiny. Na propagáciu týchto myšlienok Chávez neváha zdvihnúť telefón a osobne volať ľuďom zodpovedným za kampaň v odľahlých častiach Venezuely a ubezpečiť sa tak, že budú agitovať za zvolenie kandidátov Spojenej socialistickej strany Venezuely (PSUV).

"Koľko ľudí sa u vás zúčastňuje na kampani? Povedzte mi, koľko voličov sa zaregistrovalo? Máte problém s artritídou? Zabezpečíme vám liečbu. Pozdravujte odo mňa svoju rodinu. Krajina, socializmus, alebo smrť," to sú len niektoré z prezidentových telefonických odkazov.

Podľa najnovších prieskumov verejnej mienky by mohla Chávezova strana PSUV v novembrových voľbách stratiť najmenej štyri z 24 štátov. Opozícia v súčasnosti kontroluje len dva štáty, ďalšie štyri sú v rukách venezuelských disidentov otvorene bojujúcich proti svojmu autoritárskemu lídrovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu