Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fritzl svoju dcéru údajne znásilnil asi 3000-krát!

Josef Fritzl
Josef Fritzl (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ – Páchateľ najhoršieho prípadu incestu v dejinách Rakúska Josef Fritzl (73) svoju dcéru Elisabeth znásilnil asi tritisíckrát! Nemal komplica a za svoje činy je úplne zodpovedný! Tieto hlavné závery obsahuje podľa rakúskeho denníka Österreich obžaloba, ktorú majú Fritzlovi predložiť tento týždeň.

Štátna zástupkyňa Christiane Burkheiserová v dolnorakúskom Sankt Pöltene podľa denníku na základe štúdia asi 1500 strán vyšetrovacích protokolov zostavila obžalovací spis, s ktorým by mali Fritzla a jeho advokáta zoznámiť pravdepodobne v stredu. Samotný proces by sa mal začať až vo februári budúceho roku.

Fritzl väznil v suteréne svojho domu v Amstettene svoju v súčasnosti 42-ročnú dcéru takmer 24 rokov, trvale ju zneužíval a splodil s ňou sedem detí. Prípad sa prevalil až 26. apríla, keď jedno z detí museli s ťažkým ochorením previezť do nemocnice.

Presné znenie obžaloby však podľa denníka ešte nie je známe. Špekuluje sa hlavne o tom, či štátna zástupkyňa obviní Fritzla aj zo zotročovania, prípadne z vraždy. Od toho bude závisieť v prípade uznania viny aj samotná výška trestu. Za obmedzovanie slobody, znásilňovanie a incest mu hrozí najviac 15 rokov väzenia. Za zotročovanie môže dostať až 20 rokov, za vraždu doživotie.

Jedno zo siedmich detí krátko po narodení zomrelo a Fritzl jeho mŕtvolku spálil v kotli. Neposkytnutie starostlivosti, ktoré viedlo k jeho úmrtiu, je možné hodnotiť ako vraždu. Fritzl ale tvrdí, že dieťa nikdy nevidel živé a opak sa mu bude len ťažko dokazovať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu