Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

V Moskve zadržali najmenej 200 neonacistov

(Zdroj: ČTK)

MOSKVA - Ruská polícia v utorok v Moskve zadržala na nepovolenom pochode najmenej 200 neonacistov. Podľa rôznych zdrojov, ktoré citovali ruské tlačové agentúry, zadržali špeciálne jednotky 200 až 400 ľudí. Hlavné mesto pochod ultrapravičiarov na Deň ľudovej jednoty nepovolilo.

Na akcii sa pred zásahom polície zúčastnilo okolo 500 pravicových extrémistov. Na inej demonštrácii ultrapravice, ktorá sa konala na jednej stanici metra v centre Moskvy, stovky jej účastníkov skandovali heslá: Sláva Rusku, Sláva ruskému ľudu.

"Prišiel som sem, pretože toto je jediný festival, na ktorom možno vyjadriť svoju príslušnosť k Rusku," uviedol jeden z účastníkov, 18-ročný Alexej Ogloblin, ktorý tiež hovoril o hrozbe zo strany ilegálnych imigrantov. Aj v iných mestách požadovali pravicoví extrémisti "Rusko len pre Rusov".

Pochody ultrapravičiarov sa konali aj v Čite, Krasnojarsku, Novosibirsku, Petrohrade a Vladivostoku. Zatiaľ čo ultranacionalisti napodobňovali fašistické pozdravy, prokremeľská mládež chválila na rôznych podujatiach premiéra Vladimira Putina. Na jednom provládnom podujatí, ktoré sa nieslo v silnom vlasteneckom tóne, sa zúčastnilo asi 5000 ľudí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu