Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Veliteľ Talibanu medzi 16 obeťami amerického útoku!

(Zdroj: SITA)

PÉŠAVAR - Pakistanský veliteľ Talibanu obvinený z cezhraničných operácií v Afganistane je medzi 16 obeťami včerajšieho raketového útoku amerických síl v Pakistane.

Podľa pakistanských bezpečnostných zdrojov veliteľ Hadži Umar Chán prišiel o život po dopade dvoch rakiet na výcvikový tábor v Južnom Waziristane pri afganských hraniciach, ktorý je považovaný za miesto úkrytu Usámu bin Ládina a druhého muža al-Kájdy Ajmana al-Zaváhírího.

Pakistanské spravodajské zdroje uviedli, že terčom útoku bol dom v dedine Mandata Raghzai. Podľa informátorov a agentov z oblasti militanti miesto zásahu uzavreli a identita ďalších obetí zatiaľ nie je známa. Raketové útoky v pakistanskom pohraničnom regióne prudko stúpli v posledných mesiacoch, kde podľa amerických veliteľov pakistanské sily nevyvíjajú dostatočný tlak na ozbrojencov.

Bezpilotné lietadlá americkej armády a CIA, hliadkujúce v pohraničnej oblasti mohli od augusta uskutočniť najmenej dvanásť raketových útokov. Spojené štáty málokedy potvrdia alebo poprú účasť na útokoch. Pakistanská vláda ich považuje za neprijateľný zásah voči suverenite krajiny a podľa nej len viac podnecujú islamský extrémizmus v regióne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu