Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Príbeh irackého šteniatka sa skončil happy-endom, Ratchet už je v USA

WASHINGTON - Čierne šteniatko s červenomodrobielou šatkou okolo krku v pondelok vyskočilo z prepravky a radostne zavrtelo chvostom. Malo za sebou tri absolvované lety z Iraku do USA, dva dni cesty a happy-endom končiaci príbeh o tom, ako opustené iracké šteniatko, ktoré americká vojačka zachránila z plameňov, mohlo za svojou paničkou priletieť do nového domova.

Seržantka americkej armády Gwen Bebergová zachránila šteňa, ktorému dala meno Ratchet, z horiacej kopy odpadu ešte v máji. Odvtedy bojovala o to, aby si mohla psíka vziať po skončení misie domov.

Americké ministerstvo obrany totiž zakazuje vojakom, pôsobiacim v zóne, do ktorej patrí aj Irak, aby si brali domov svojich zvieracích miláčikov, ktorých tam nájdu. Povolilo však už aj výnimky.

Jednou z nich je teraz aj Ratchet, ktorý strávi dva dni v psom útulku, než bude smieť priletieť do Minneapolisu, kde si ho vyzdvihnú rodičia seržantky Bebergovej. Jej 13-mesačná misia sa končí v novembri.

„Som celkom nadšená, že na mňa Ratchet bude čakať, až sa vrátim domov z Iraku! Slovami to nedokážem popísať," napísala Bebergová v e-maile, ktorý poslala rodine a priateľom. "Dúfam, že Ratchetov príbeh inšpiruje ľudí, aby pokračovali v svojej snahe priviezť si domov svojich zvieracích priateľov z Iraku a Afgtanistanu."

Psa pomohli z Iraku dostať aktivisti programu s názvom Operácia bagdadské šteňatá, ktorí už rovnakým spôsobom prepravili 63 zvierat. Ich snaha podľa nich pomáha zachrániť nielen psov a mačky, ale aj uľahčuje vojakom adaptáciu po návrate domov z misie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu