Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Opitý jazdil na koni, dostal pokutu!

SYDNEY - O tom, že nie je rozdiel medzi koňmi pod kapotou a pod sedlom, sa presvedčil Austrálčan Malcolm Willis, ktorý dostal pokutu vo výške 900 austrálskych dolárov (viac ako 14.000 korún) za to, že sadol na svojho koňa Jacka pod vplyvom alkoholu. O kurióznom prípade dnes informovala austrálska tlač.

Dvadsaťdvaročný Willis si v súčasnosti odpykáva 3-ročný zákaz riadenia za to, že ho policajti prichytili za volantom opitého. Preto mal pocit, že bude všetko v poriadku, keď kilometer dlhú vzdialenosť k domu svojej sestry prejde na koni. Zastavili ho ale policajti, nechali ho dýchnuť a obvinili ho z "riadenia koňa v opitosti".

"Okolo mňa bolo snáď desať policajtov, vraveli, že musím fúkať, a ja som mal pocit, že to je vtip," hovorí Willis, ktorý netušil, že sadnúť na koňa opitý sa nesmie. "Prekvapilo ma, ako vážne to brali. Jasné, musia robiť svoju prácu, ale toto bolo trochu prehnané," dodal.

Sudca, ktorý o Willisovom prípade rozhodoval, uviedol, že tento druh priestupku je pomerne vzácny, ale veľmi vážny. Za usadnutie na koňa pod vplyvom alkoholu sú dokonca vyššie pokuty ako za vedenie vozidla v opitosti. Maximálna pokuta, akú môže dostať opitý vodič, je 2100 austrálskych dolárov (32.700 korún), zatiaľ čo za jazdu na koni v opitosti môže súd udeliť pokutu až 3000 austrálskych dolárov (46.800 korún).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu