Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Svadobčania sa priotrávili práškom proti hrdzi!

PEKING – V nemocnici skončilo 170 hostí predsvadobnej hostiny v severočínskej provincii Che-pej po tom, čo si do obrovského kotla s jedlom prisypali na miesto soli práškový prípravok na odstraňovanie hrdze. Informovala o tom dnes miestna tlač.

Hrdý otec nevesty pozval priateľov a známych na hostinu v predvečer svadby. „Všetko jedlo sa varilo v jednom veľkom hrnci, ale keď začala večera, všetci sa zhodli, že jedlo je príliš mdlé,“ napísal denník Beijing News. Niekto z hostí preto do hrnca niekoľkokrát pridal to, o čom si myslel, že je to soľ. O hodinu neskôr už hostia rýchlo hľadali lekársku pomoc.

„Keď som dorazil do nemocnice, čakáreň a vyšetrovňa boli plné zvracajúcich ľudí s bolesťami brucha a hnačkou,“ cituje list jedného z lekárov. Symptómy našťastie odzneli a všetkých priotrávených nasledujúci deň prepustili do domácej liečby.

Čínu v poslednej dobe zasiahla séria škandálov okolo zlej kvality potravín. Zatiaľ posledný z nich sa točí okolo mlieka kontaminovaného priemyslovou látkou melamín - po konzumácií kojeneckej stravy, ktorá z nej bola vyrobená, zomreli štyri deti a desaťtisíce ďalších majú zdravotné problémy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu