Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Minister použil vládny vrtuľník, aby stihol vlastnú svadbu!

BUKUREŠŤ - Rumunského ministra v utorok premiér odvolal po tom, ako použil vládnu helikoptéru, aby stihol včas doraziť na vlastnú svadbu. Predseda vlády Calin Popescu Tariceanu z kabinetu vyhodil ministra školstva Christiana Adomniteiho.

Ten zo sobotného zasadania vlády v Bukurešti preletel štátnym vrtuľníkom 485 kilometrov až na svoju svadbu do mesta Iasi. Používanie vládneho majetku na osobné účely je v Rumunsku zakázané. Práve toto je podľa tlačovej agentúry AP dôvodom jeho odvolania.

Tariceanu však v utorok tvrdil, že Adomniteiho odvolal pre minulotýždňové hlasovanie s opozíciou za 50-percentné zvýšenie platov učiteľom; minister školstva je totiž zároveň aj poslancom. Tariceanu vyhlásil, že krajina si takúto masívnu valorizáciu miezd nemôže dovoliť a prinútil Adomniteiho, aby sa za svoje hlasovanie ospravedlnil.

Odstupujúci minister školstva čelil už dávnejšie kritike za sériu nepríjemných faux pas. Terčom posmechu sa stal za svoju nekorektnú rumunskú výslovnosť, ale napríklad aj vtedy, keď nevedel vymenovať počet hviezdičiek na európskej vlajke. V úrade ho už v najbližších dňoch nahradí doterajší štátny tajomník ministerstva školstva Anton Anton, ktorý má na starosti výskum.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu