Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Kongres nepôjde na prázdniny, kým neschváli záchranný plán

George Bush
George Bush

WASHINGTON - Rokovanie amerických zákonodarcov, ktorým sa v piatok mali začať prázdniny pred novembrovými prezidentskými voľbami, bude pokračovať, kým sa nedohodnú na tom, ako ozdraviť kolabujúci finančný systém krajiny. Oznámil to líder senátnej majority Harry Reid.

Americký prezident George Bush v piatok poslancov vyzval, aby odložili svoje spory a rýchlo schválili záchranný balíček. "Potrebujeme plán na záchranu. Je to ťažká práca. Náš návrh je veľký návrh. Je veľký a podstatný z toho dôvodu, že máme veľký problém," povedal Bush v televíznom prejave.

Americký prezident sa snažil zmierniť medzinárodné obavy o stav najväčšej ekonomiky sveta. "Existujú nezhody v niektorých aspektoch záchranného plánu, ale neexistuje nezhoda v tom, že sa musí urobiť niečo podstatné," povedal Bush.

Bushova vláda verí v obnovenie likvidity na finančných trhoch a oživenie kolabujúcej ekonomiky prostredníctvom investície, ktorou vykúpia cenné papiere spojené s hypotékami a ďalšie problémové aktíva od finančných spoločností.

Demokrati v Kongrese navyše presadzujú podporu pre vlastníkov domov, zníženie platov výkonných pracovníkov v spoločnostiach zahrnutých v pláne, zabezpečenie vládneho podielu v týchto spoločnostiach a zvýšenie dozoru pri spätnom odkúpení aktív.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu