Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Piráti stále zadržiavajú francúzsku loď a žiadajú výkupné

Somálski piráti
Somálski piráti

MOGADIŠO - Somálski piráti, ktorí už takmer dva týždne zadržiavajú francúzsku plachetnicu s dvoma Francúzmi, ju premiestnili na iné miesto neďaleko dediny Bargal v regióne Puntland a požadujú za jej prepustenie výkupné, uviedli v nedeľu oficiálni predstavitelia.

Jachty sa piráti zmocnili 2. septembra v Adenskom zálive. "Máme informáciu naznačujúcu, že piráti požadujú výkupné a prepustenie niektorých pirátov zadržaných francúzskym úderným oddielom pri tohtoročnej operácii," uviedol poradca prezidenta Puntlandu Bile Mohamúd Kabowsade. Podľa jeho slov vyslali do pobrežnej dediny, kde loď kotví, skupinu vyjednávačov pozostávajúcu z miestnych vodcov a regionálnych predstaviteľov.

Začiatkom apríla sa piráti pri somálskom pobreží zmocnili luxusnej francúzskej jachty a týždeň zadržiavali jej 30-člennú posádku. Pirátov na somálskej pôde vystopovali francúzske sily, pričom šesť z nich zatkli a čaká ich súd v Paríži. Tento krok vytvoril precedens v boji proti pirátstvu a somálska vláda ho privítala.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu