Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Letiská v prímorských turistických mestách v Thajsku sa opäť otvorili

BANGKOK - Letiská v prímorských turistických mestách Phuket a Krabi na juhu krajiny sa v nedeľu po dvoch dňoch otvorili po tom, ako protivládni demonštranti okupovali pristávacie dráhy, čim bránili odletu a príletu lietadiel. Informovali o tom letiskové úrady.

Do 15 tisíc cestujúcich uviazlo na letisku turisticky vyhľadávaného ostrova Phuket po tom, ako ho demonštranti v piatok zablokovali. "Letisko obnovilo svoju činnosť o 11:00 miestneho času (6:00 SELČ)," uviedol Vicha Neunlop, riaditeľ medzinárodného letiska v Phukete, druhého najväčšieho v Thajsku. "Všetky služby letiska sa vrátili do normálu. Demonštranti začali opúšťať letisko, už ich veľa nezostalo," povedal pre tlačovú agentúru AFP.

Letiská v mestách Phuket, Krabi a Hat Yai museli byť v piatok zavreté v čase, keď protesty spôsobili chaos v centre Bangkoku, ktorý sa rozšíril aj do turistických miest na juhu krajiny. Počet demonštrantov žiadajúcich odstúpenie premiéra Samaka Sundaraveja v hlavnom meste sa pohybuje od dvoch do 30 tisíc. V sobotu ich bolo približne 10 tisíc. Ľudová aliancia za demokraciu (PAD), ktorá protesty organizuje, hovorí, že demokracia západného typu umožnila prekvitanie korupcie, a chce novú vládu s parlamentom, v ktorom by bola väčšina členov vymenovaná a iba 30 percent poslancov by bolo volených.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu