Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Obrovská TRAGÉDIA 9-ročné dievča niekto zavraždil: Na nohách bolo celé Nemecko a vrah je stále na úteku!

Telo nezvestnej Valeriie objavila polícia v hlbokom lese, štyri kilometre od jej domu
Telo nezvestnej Valeriie objavila polícia v hlbokom lese, štyri kilometre od jej domu (Zdroj: Twitter/@RMXnews)

DOEBELN – Nemeckom otriasol prípad zmiznutého iba 9-ročného dievčatka. Malá Valeriia z Ukrajiny odišla ráno do školy autobusom, no na vyučovanie už nedorazila. V prípade sa objavilo aj niekoľko pochybností, vrátane neinformovania školy, že Valeriia chýba na vyučovaní. Prípad má žiaľ tragický koniec.

Deväťročná Valeriia prišla do Nemecka z Ukrajiny s mamou Nadiou a babkou. Keď sa Valeriia v osudný deň 3. júna nevracala poobede zo školy, matka okamžite zalarmovala políciu. Na pátranie po Valerii bol použitý vrtuľník vrátane policajných psov, ale bezúspešne. Telo Valeriie bolo nájdené v utorok 11. júna v lese, v husto zarastenej oblasti a neďaleko turistickej trasy.

V talianskom parlamente sa strhla bitka (Zdroj: X/GiuseppeConteIT)

V prípade bola nariadená pitva, ktorá vylúčila sexuálne napadnutie a potvrdila, že sa jedná o nezvestnú Valeriiu. V súčasnosti prebieha intenzívne vyšetrovanie, pretože vrah je stále na úteku a zároveň sa zdá, že v prípade pochybila aj škola, ktorá neinformovala rodinu, že dievča sa nezúčastnilo vyučovania, pričom matka uviedla, že Valeriia nebola z hodín ospravedlnená.

Zlyhanie školy potvrdil aj nemecký Štátny úrad pre školy a školstvo. Presný čas Valeriinej smrti zostáva naďalej nejasný. No podľa polície sa minulý týždeň ozval svedok, ktorý uviedol, že v deň zmiznutia počul krik v miestach, kde o týždeň neskôr polícia objavila telo. Dôvod prečo polícii trvalo týždeň overiť stopu, je zatiaľ nejasný.

Policajný šéf Carsten Kaempf uviedol, že preverujú všetky dostupné informácie. V týchto dňoch polícia nariadila aj monitorovanie bytov matky a babky, pre prípad, že by sa vrah pokúsil s matkou nadviazať kontakt. Podľa najnovších informácií je z vraždy podozrivý bývalý priateľ matky z Moldavska. Podľa polície uteká na striebornom Peugeote a nachádzať sa môže v ktorejkoľvek európskej krajine.

Viac o téme: Polícia Vrtuľník NemeckoUkrajinaMoldavskoŠtátny úrad pre školy a školstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu