Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Na jednotke intenzívnej starostlivosti zostáva 20 ľudí lietadla, ktoré postihli extrémne turbulencie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

Bangkok 23. mája (TASR) - Dvadsať ľudí z lietadla spoločnosti Singapore Airlines, ktoré sa v utorok dostalo do silných turbulencií v juhovýchodnej Ázii, zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti. Oznámil to riaditeľ nemocnice v thajskom Bangkoku, uvádza agentúra Reuters.

Na palube lietadla Boeing 777, ktoré vzlietlo z Londýna v pondelok večer a smerovalo do Singapuru, sa nachádzalo 211 pasažierov a 18 členov posádky. Po silných turbulenciách nad Mjanmarskom však muselo núdzovo pristáť na medzinárodnom letisku Suvarnabhumi v Bangkoku.Spoločnosť Signapore Airlines neskôr potvrdila, že na palube v dôsledku turbulencií zahynula jedna osoba a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

Liečbu v súčasnosti podstupuje 40 ľudí, z nich 22 má poranenú miechu a šiesti majú poranenia mozgu a lebky, povedal riaditeľ bangkockej nemocnice Samitivej Srinakarin.Naďalej zostáva nejasné, čo tieto turbulencie spôsobilo, podľa odborníčky na letectvo a cestovný ruch Anity Mendirattovej však boli v tomto prípade mimoriadne nezvyčajné.

Viac o téme: LietadloSingapore AirlinesJISThajskoTurbolencie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu