Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Varovanie pred náboženskou vojnou: Nechcú byť outsidermi! Nemecké deti zo strachu konvertujú na islam

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BERLÍN - Na nemeckých školách panuje evidentne veľký nepokoj. Ochranca štátu teraz varuje pred „paralelnými spoločnosťami na školských dvoroch“ a náboženskou vojnou v nemeckých školách. Čoraz viac nemeckých detí zrejme zo strachu konvertuje na islam.

Počet moslimských detí v školách v Nemecku sa už roky zvyšuje. Kresťanskí študenti sú niekedy dokonca v menšine. Ochranca štátu teraz varuje pred náboženskou vojnou na nemeckých školách.

archívne video

Policajti absolvovali inštruktážno-metodické školenie o problematike ochrany mäkkých cieľov na školách (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Ochranca štátu varuje: Čoraz viac detí chce konvertovať na islam

„Čoraz viac rodičov nemeckých detí sa obracia na poradenské centrá, pretože kresťanské deti chcú konvertovať, aby už neboli v škole outsidermi,“ povedal pre Bild nemenovaný ochranca štátu. "V dôsledku silného prisťahovalectva za posledných osem rokov sa výrazne zvýšil podiel moslimských mladých ľudí a detí v školách. Mnohé z detí navyše pochádzajú z prísne nábožensky založených rodín, najmä migranti zo Sýrie, Afganistanu a Iraku pochádzajú z odlišného pozadia veľmi archaických kultúr."

Mnohé z týchto rodín majú úplne iné morálne štandardy ako nemecké rodiny, pokračuje Bild. Ľudia tam žijú striktne podľa Koránu. Islam a rodinná česť majú prednosť. "Keď sa dievčatá v škole správajú v očiach moslimských mladých ľudí príliš ´západne´, nenosia šatku alebo sa nestretávajú s chlapcami, študenti cítia, že musia česť brániť a varovať dievčatá, aby sa správali ako oddaný moslim,“ hovorí ochranca štátu. To tiež vytvára tlak na ďalších rovesníkov.

Hrozí v nemeckých školách náboženská vojna?

Štátny ochranca varuje pred eskaláciou v nemeckých školách. Učitelia nemčiny sú preťažení a keď sa vyskytnú problémy, pozerajú sa iným smerom. "Muži moslimskí študenti zvyčajne pôsobia veľmi hrozivo a niekedy násilne. To vytvára skutočné paralelné spoločnosti na školských dvoroch. A ak veľa detí utečencov príde v lete opäť do školy, situácia bude ešte výbušnejšia," povedal expert 

No nielen prísna morálka moslimských rodín môže viesť k problémom, aj sociálne siete ju stupňujú. „Existujú určité kanály na TikToku, na ktorých islamistické popové hviezdy presviedčajú študentov, že sa musia postaviť proti západnému spôsobu života a že iba kalifát je správna forma vlády,“ pokračuje ochranca štátu. "Nahovárajú im, že moslimskí študenti sú výnimoční, zatiaľ čo kresťanskí a teda neveriaci študenti sú bezcenní."

Viac o téme: ŠtudentiMoslimoviaNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu