Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Východ Taiwanu zasiahlo ďalšie zemetrasenie: Silné otrasy cítili aj v metropole

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TCHAJ-PEJ - Východné pobrežie ostrovného štátu Taiwan v pondelok zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 5,5.

Taiwanská Ústredná meteorologická správa informovala, že zemetrasenie nastalo približne o 17.08 h miestneho času (11.08 h SELČ) v oblasti mesta Chua-lien. Podľa amerického geologického ústavu USGS malo magnitúdu 5,3 a hĺbku 8,9 kilometra.Táto oblasť bola začiatkom apríla epicentrom zemetrasenie so silou 7,4 na magnitúdovej stupnici. Otrasy si dosiaľ vyžiadali najmenej 17 obetí na životoch a spôsobili zosuvy pôvody, ktoré zablokovali cesty. V meste Chua-lien hlásili aj vážne poškodenie budov.

"Bolo to ako jedno z najsilnejších zemetrasení alebo následných otrasov od toho veľkého začiatkom mesiaca," povedal o pondelkovom zemetrasení spravodajca AFP.Hasičské služby z Chua-lien na sociálnej sieti uviedli, že nasadili svoje tímy na kontrolu akejkoľvek katastrofy spôsobenej zemetrasením. Situáciu plánujú ďalej monitorovať.

Úrady uviedli, že zemetrasenie z 3. apríla a séria následných otrasov boli na tomto ázijskom ostrovnom štáte najsilnejšie za posledných takmer 25 rokov. Otrasy s magnitúdou 7,6 postihli Taiwan v roku 1999. Vyžiadali si približne 2400 obetí a spôsobili rozsiahle škody, píše AFP.

Viac o téme: PočasieZemetrasenie Taiwan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu