Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Japonsko hlási po zemetrasení deväť zranených a menšie škody

Škody po zemetrasení v Japonsku
Škody po zemetrasení v Japonsku (Zdroj: SITA/Kyodo News via AP))

TOKIO - Najmenej deväť ľudí utrpelo menšie zranenia pri stredajšom zemetrasení na juhozápade Japonska. Otrasy spôsobili aj menšie materiálne škody a malé zosuvy pôdy. Uviedli to vo štvrtok miestne úrady, píše o tom správa z agentúry AP.

Zemetrasenie s magnitúdou 6,6 bolo v stredu večer zaznamenané v prielive Bungo, ktorý oddeľuje japonské ostrovy Šikoku a Kjúšu. Otrasy vychádzali z hĺbky 50 kilometrov, vlna cunami nehrozila. Miestne úrady informovali, že šesť ľudí utrpelo ľahšie zranenia v prefektúre Ehime, dvaja v prefektúre Óita. Jednu zranenú osobu hlásili v prefektúre Kóči.

archívne video

V obci Baškovce búrajú prvý zničený dom po zemetrasení (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

Podľa miestnych médií v dôsledku zemetrasenia prasklo vodovodné potrubie na viacerých miestach v meste Sukumo v prefektúre Kóči. V budhistickom chráme v meste Ainan v prefektúre Ehime sa zrútili náhrobné kamene. Hlásené boli aj popadané strešné krytiny.

Japonský úrad pre jadrovú reguláciu uviedol, že v štyroch reaktoroch prevádzkovaných v jadrových elektrárňach na ostrovoch Šikoku a Kjúšu neboli po zemetrasení zaznamenané žiadne abnormality.

Viac o téme: ŠkodyZraneníZemetrasenie Japonsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu