Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Po prevrátení lode v Portugalsku našli telá dvoch obetí: Po ďalších dvoch pátrajú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LISABON - Dve osoby prišli o život a ďalšie dve sú nezvestné po tom, ako sa v nedeľu pri pobreží Portugalska prevrátila loď. Piatu osobu, kormidelníka lode, zachránili, informuje agentúra AFP.

Nešťastie sa stalo tri kilometre od pobrežia polostrova Tróia na juhozápade krajiny. Miestne úrady potvrdili nález dvoch tiel, ktoré patrili 45-ročnému mužovi a jeho synovi vo veku 13 rokov.

archívne video

Evakuácia Concordie

Kormidelníka lode (62) zachránila ďalšia loď, ktorá sa nachádzala v blízkosti. Dve osoby vo veku 21 a 23 rokov sú naďalej nezvestné. Pátracie práce pokračujú aj v noci na pondelok. Na záchrane sa zúčastňujú lode pobrežnej stráže, námorné plavidlá a lietadlo vzdušných síl.

Loď sa potopila v nedeľu ráno okolo 6.00 h miestneho času po tom, ako ju zasiahlo vlnobitie. Kormidelník pre miestne médiá uviedol, že zvyšných štyroch členov posádky zmiatlo do mora. Na polostrove Tróia sa nachádza niekoľko piesočnatých pláží, ktoré sú počas víkendov rušnou destináciou najmä pre obyvateľov portugalskej metropoly Lisabon, píše AFP.

Viac o téme: TragédiaObeteNezvestníPortugalskoPrevrátená loďKormidelník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu