Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obrovská tragédia na pobreží: Najmenej 90 osôb prišlo o život pri stroskotaní plavidla!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Skye McKee/MSF Via AP)

MAPUTO - Najmenej 90 osôb prišlo o život pri stroskotaní preplneného plavidla pri pobreží africkej krajiny Mozambik, uviedli v nedeľu miestne úrady. Informujú o tom správy z agentúry AFP.

Išlo o prerobenú rybársku loď, ktorá prevážala približne 130 osôb a smerovala k ostrovu pri provincii Nampula. Tá sa nachádza v severnej časti krajiny. "Loď sa potopila, pretože nebola prispôsobená na prevoz pasažierov a bola preťažená," uviedol predstaviteľ úradov v provincii Nampula Jaime Neto. O život podľa jeho slov prišlo 91 osôb. Medzi obeťami bolo aj množstvo detí, dodal.

archívne video

Vydajte sa na cestu okolo Stredozemného mora (Zdroj: Chanel)

Záchranári našli piatich preživších a pátrajú po ďalších. Ich úsilie je však komplikované podmienkami na mori. Úrady príčiny prevrátenia plavidla vyšetrujú. Väčšina pasažierov boli podľa Neta osoby, ktoré sa usilovali ujsť z mozambickej pevniny v panike spôsobenej dezinformáciami o cholere. V tejto krajine od októbra zaznamenali takmer 15-tisíc prípadov nákazy a 32 úmrtí, píše AFP s odvolaním sa na oficiálne údaje mozambickej vlády. Najviac postihnutou oblasťou je Nampula.

Viac o téme: TragédiaPlavidloStroskotanieMozambik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu