Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Na proteste v Londýne zasahovala polícia: Zadržali muža podozrivého z priestupku spojeného s terorizmom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Státisíce ľudí sa v sobotu zúčastnili na propalestínskej demonštrácii v centrálnej časti britskej metropoly Londýn a požadovali okamžité prímerie vo vojne v Pásme Gazy. Počas demonštrácie zadržali muža podozrivého z priestupku spojeného z terorizmom, informuje agentúra DPA.

Na sobotňajšom zhromaždení sa v Londýne zúčastnilo približne 200.000 ľudí, vyplýva z odhadov organizátorov. Davy pochodovali z námestia Russel Square na Trafalgarské námestie. Londýnska Metropolitná polícia spresnila, že k zadržaniu došlo v súvislosti s pozvaním zakázanej organizácie, píše DPA. Zadržaného muža predviedli na policajnú stanicu v centre britskej metropoly a zostáva vo väzbe.

archívne video

Fico kritizuje Európsku radu, že nemá postoj k situácii v Pásme Gazy (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Na demonštrácii, ktorú zorganizovali organizácie Kampaň za palestínsku solidaritu, Zastavte vojnu a Kampaň za jadrové odzbrojenie, zazneli aj prejavy bývalého lídra labouristov Jeremyho Corbyna či herca Khalida Abdalla, známeho zo seriálu Koruna (The Crown).

Sobotňajší protest v Londýne sa podľa organizátorov konal na výročie demonštrácie z 30. marca 1976, keď prišlo o život šesť Palestínčanov protestujúcich proti politike Izraela spočívajúcej v zaberaní pôdy, ktorú si nárokujú Palestínčania, pripomína DPA.

Viac o téme: ProtestVojnaDemonštráciaTeroristaLondýnGaza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu