Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Baerbocková účastníkov pochodov za mier upozorňuje na zaujatosť voči jednej zo strán vo vojne v Pásme Gazy

Annalena Baerbocková
Annalena Baerbocková (Zdroj: SITA/AP Photo/Risto Bozovic)

BERLÍN - Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková v spojitosti s tradičnými veľkonočnými pochodmi upozornila účastníkov na jednostranné vyjadrovanie podpory niektorej zo strán vo vojne v Pásme Gazy. Informuje o tom agentúra DPA.

"Ľudia v Izraeli nesmú byť stavaní proti Palestínčanom," uviedla a dodala, že ľudskosť je nerozdeliteľná a všetko ostatné je zahrávanie sa s ohňom. Účastníci podľa jej slov nesmú zabúdať ani na požiadavku na mier na Ukrajine.

archívne video

Pod iránskym vedením sa agenti Hamasu naučili ovládať a vyrábať presné komponenty na výrobu rakiet a strategické zbrane. (Zdroj: X/Israel Defense Forces)

Veľkonočné pochody za mier a proti jadrovým zbraniam sa v Nemecku konajú od 60. rokov minulého storočia, pripomína DPA. Najviac sa ich organizuje na Bielu sobotu. V tento deň, ktorý tento rok pripadá na 30. marca, je v Nemecku naplánovaných približne 70 zhromaždení.

V piatok sa takéto pochody konali v mestách Chemnitz v spolkovej krajine Sasko, v Güterslohu a Gronau v Severnom Porýnii-Vestfálsku, či v Biberachu Bádensku-Württembersku. Účastníci tohtoročných pochodov žiadajú ukončenie bojov a mierové rokovania na Ukrajine i v Pásme Gazy. V sobotu sa majú konať zhromaždenia v Bonne, Brémach, Duisburgu, Hannoveri, Lipsku, Mníchove, Štuttgarte a ďalších mestách.

Viac o téme: Pochod za mierZaujatosťPásmo GazyAnnalena Baerbocková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu