Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Expert bije na poplach: Tretia svetová vojna sa po teroristickom útoku v Moskve približuje

Anthony Glees sa obáva, že tretia svetová vojna sa opäť priblížila.
Anthony Glees sa obáva, že tretia svetová vojna sa opäť priblížila. (Zdroj: profimedia.sk)

MOSKVA - Podľa experta má teroristický útok v Moskve dôsledky pre celý svet. Profesor Anthony Glees v súčasnosti varuje, že v dôsledku moskovského teroru stojíme na prahu tretej svetovej vojny. Pretože Vladimir Putin z útoku viní aj USA a Veľkú Britániu.

Od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 existujú oprávnené obavy, že svet by mohol byť na pokraji tretej svetovej vojny. Pretože Vladimir Putin a jeho kremeľskí agitátori sa nikdy neunavia zdôrazňovať jadrovú silu Ruska a vyhrážať sa Západu jadrovým úderom.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 764 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Strach z tretej svetovej vojny v súčasnosti opäť narastá, pretože podľa experta na tajné služby má útok teroristickej milície Islamský štát na koncertnú sálu v Moskve dopad na celý svet. Univerzitný profesor a expert na terorizmus Anthony Glees v rozhovore pre britský Daily Star vysvetlil, že reakcia Vladimíra Putina na moskovský teror posunula svet o „významný krok“ smerom k tretej svetovej vojne. Hoci sa k zodpovednosti za útok rýchlo prihlásil Islamský štát, Kremeľ zo streľby viní aj Ukrajinu a dokonca aj Spojené štáty a Veľkú Britániu.

Putin by mohol presunúť vojakov do Pobaltia, aby „vystrašil“ členov NATO

„V skutočnosti sme sa o významný krok priblížili k všeobecnej vojne s Ruskom a musíme sa s tým teraz počnúc dneškom vyrovnať,“ bije na poplach expert. Podľa Gleesa sa Putin snaží „rozdrviť Ukrajinu“, čo by mohlo viesť k „vážnej eskalácii“ vojny, ktorá zúri od februára 2022. Glees verí, že je možné, že Vladimir Putin presunie svoje jednotky za Ukrajinu do pobaltských štátov, aby „vystrašil“ členov NATO.

Expert si je istý: Putin pripravuje útok na pobaltské štáty

„Putin začne pripravovať útok na pobaltské štáty tým, že použije Kaliningradskú enklávu ako základňu pre operáciu na uzavretie východného Baltského mora a pokúsi sa odradiť lode NATO na druhej strane švédskych vôd,“ varoval profesor Glees.

Viac o téme: Teroristický útokMoskvaTretia svetová vojnaAnthony Glees
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu