Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Indická polícia zadržala troch podozrivých zo znásilnenia španielskej turistky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOMBAJ - Indická polícia v sobotu zadržala troch mužov podozrivých zo skupinového znásilnenia španielskej turistky, ktorá po Indii cestovala na motorke spolu so svojím manželom, informovala agentúra AFP.

K útoku došlo v piatok večer v lokalite v okrese Dumka na území štátu Džhárkhand na východe Indie, kde sa manželský pár zastavil, aby prenocoval v stane. Žene sa po útoku podarilo dostať k dodávke policajnej hliadky a následne bola prevezená do nemocnice, kde ju hospitalizovali. Predpokladaných páchateľov polícia zadržala a pokračuje v pátraní po ďalších podozrivých.

Podľa údajov indických úradov bolo v roku 2022 v Indii každý deň hlásených v priemere takmer 90 znásilnení. Veľa prípadov však ani polícii nie je nahlásených kvôli stigmatizácii obetí a nedostatku dôvery v políciu a jej vyšetrovanie. Vynesenia rozsudkov v takýchto prípadoch sú stále ojedinelé a mnohé prípady sa na súdoch ťahajú celé roky.

Vysoká miera sexuálneho násilia v Indii

Notoricky známym je skupinové znásilnenie a vražda indickej študentky v roku 2012, ktorá dominovala aj titulným stranám svetovej tlače. Tento prípad totiž poukázal na vysokú mieru sexuálneho násilia v Indii, kde vyvolal týždne protestov a napokon aj zmenu zákona, ktorým sa zaviedol za znásilnenie trest smrti.

Viac o téme: ZnásilnenieTuristkaIndiaŠpanielko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu