Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výbuch pred bytovým domom! Bomba bola zabalená v papierovej škatuli

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Policie České republiky )

HORŠOVSKÝ TÝN - Výbuch pred bytovým domom v Horšovskom Týne na Domažlicku v noci na dnes spôsobil podomácky vyrobený nástražný výbušný systém, uviedla polícia. Ľahko zranil 41-ročného muža. Na mieste zaistili policajti niekoľko kriminalistických stôp, ktoré teraz podrobia odborným expertízam. Prípad preverujú krajskí kriminalisti, požiadali verejnosť o spoluprácu.

Muž, ktorý sa vracal z práce, našiel pred bytovým domom papierovú škatuľku. Keď ju odstrčil nohou na stranu, explodovala a črepiny ho zranili v tvári a na hlave, uviedli ráno policajti a záchranári. "Mal len povrchové poranenia, oči neboli zasiahnuté. Previezli sme ho na menšie ošetrenie a na pozorovanie do nemocnice," povedala Andrea Divišová z krajskej záchrannej služby.

archívne video

Výbuch priehrady Nova Kachovka zachytený na priemyselnej kamere (Zdroj: Facebook/Russian invasion into Ukraine: LIVE)

Škody nie sú takmer žiadne. Silný výbuch mierne poškodil múr bytového domu a okolité vozidlá. "Zisťujeme všetky okolnosti a zaistili sme kriminalistické stopy. Na mieste bol pyrotechnik, psovod so špeciálne vycvičeným psom a niekoľko hliadok polície, ktoré kontrolovali okolie," povedala krajská policajná hovorkyňa Dagmar Brožová. Podľa informácií polície na sieti X z dnešných 11.00 h sa miesto explózie a širšie okolie výbuchu stále prehľadáva.

"Žiadame svedkov udalosti a prípadnej poškodenej, ktorým bola eventuálne v súvislosti s výbuchom spôsobená majetková ujma, aby nás kontaktovali na linke 158 alebo na najbližšej policajnej službe," uviedla polícia. Ďalej žiada vodičov vozidiel, ktorí prechádzali Vančurovou ulicou v Horšovskom Týne v noci z pondelka na dnes, aby jej poskytli záznamy z palubných kamier.

Podľa starostu Horšovského Týna Jozefa Holečka išlo o bežný bytový dom, kde nežijú žiadni problémoví obyvatelia. "Vôbec nevieme, čo to bolo. Či to bola nejaká klukovina alebo čo. Ešte prebieha nejaké vyšetrovanie a polícia vyhodnocuje stopy. Ale nehrozí žiadne nebezpečenstvo, v okolí sa nikde nič ďalšie nenašlo," povedal. Dom vo Vančurovej ulici je na sídlisku s najväčšou koncentráciou ľudí v päťtisícovom meste. O výbuchu informovala polícia na sieti X zhruba hodinu po polnoci. Hasiči na mieste nezasahovali.

Viac o téme: Bytový domČeskoPolícia Domácky vyrobenýVýbuchVýbušný systém
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu