Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Rodinná idylka! Babišov syn si nedáva servítky pred ústa a po súde otcovi odkazuje: Si debil

Andrej Babiš mladší a Andrej Babiš starší prichádzajú na jedno zo súdnych pojednávaní.
Andrej Babiš mladší a Andrej Babiš starší prichádzajú na jedno zo súdnych pojednávaní. (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

PRAHA - Andrej Babiš mladší je známy okrem iného aj kauzou údajného zavlečenia na poloostrov Krym. Najnovšie sa vyjadril aj k oslobodzujúcemu rozsudku v prípade kauzy Čapího hnízda. Už v minulosti na súde obvinil svojho otca a českého expremiéra Andreja Babiša z toho, že si v prípade Čapího hnízda urobil z neho bieleho koňa a tiež mu chcel znemožniť vypovedať.

Pražský mestský súd včera znovu neprávomocne oslobodil predsedu hnutia ANO a bývalého premiéra Andreja Babiša aj jeho niekdajšiu poradkyňu Janu Nagyovú v kauze Čapí hniezdo, ktorá sa týka päťdesiatmiliónovej dotácie na stavbu kongresového areálu v stredných Čechách. Skutok podľa neho nebol trestným činom. Babiš aj Nagyová vinu od začiatku odmietajú. Bývalý premiér dlhodobo označuje kauzu za politicky motivovanú, po vyhlásení rozsudku uviedol, že má z rozhodnutia radosť. Jeho syn na to vo štvrtok zareagoval na sociálnej sieti slovami: "Že si debil."

Kauza Čapí hnízdo má na súde repete, Babiš kritizoval výpoveď znalca (Zdroj: TASR/Barbora Vizváryová)

Babuiš mladší hral v prípade zaujímavú úlohu. Neustále tvrdí, že jeho otec ho nechal uniesť v roku 2017 na Krym. Chcel tak podľa neho zabrániť, aby proti nemu vypovedal. Expremiérov syn sa tiež vyjadril, že otec si z neho urobil "bieleho koňa". On sám nikdy nechcel byť súčasťou dotačného podvodu. Jeho stíhanie je z tejto kauze vyčlenené, píše portál echo24.cz

Babiš junior na súde vypovedal, že otec na neho previedol akcie Čapího hnízda bez jeho vedomia a tak z neho urobil bieleho koňa. Sudca potvrdil, že Babiš mladší ani jednu listinu nepodpísal a okrem toho bol v čase podpisu v USA. To musel expremiér vedieť a tak dokumenty musel podpísať niekto iný. Sudca Šott si však myslí, že teória o bielom koňovi je neuveriteľná, pretože šéf hnutia ANO k prevodom akcií syna vôbec nepotreboval a mohol ich rozdeliť inak..

„Ako logickejší, rozumnejšie vysvetliteľný dôvod sa javí, že skutočne mohlo ísť o snahu rozdeliť vlastníctvo rodinného podniku spravodlivo medzi členov rodiny, vrátane syna, ktorý oproti ostatným o podnikanie nemal záujem, pričom s ohľadom na pobyt syna v USA boli listiny podpísané niekým iným,“ vysvetlil sudca. Dodal tiež, že takáto manipulácia by na oprávnenosť žiadosti o dotáciu fakticky vplyv nemala.

Andrej Babiš mladší sa spočiatku stiahol z očí verejnosti, ale to sa neskôr zmenilo a začal sa aj stretávať s ľuďmi.

Viac o téme: Súd Andrej BabišČapí hnízdoAndrej Babiš mladší
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu