Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na odtrhnutom paneli z lietadla Boeing zrejme chýbali štyri skrutky

Lietadlá Alaska Airlines sedia v hangári leteckej spoločnosti na medzinárodnom letisku Seattle-Tacoma.
Lietadlá Alaska Airlines sedia v hangári leteckej spoločnosti na medzinárodnom letisku Seattle-Tacoma. (Zdroj: SITA/AP Photo/Lindsey Wasson)

NEW YORK - Na bočnom paneli, ktorý na začiatku januára počas letu stratilo lietadlo spoločnosti Alaska Airlines, pravdepodobne chýbali štyri skrutky. Uvádza sa to v predbežnej správe, ktorú v utorok večer zverejnil americký Národný úrad pre bezpečnosť v doprave (NTSB). TASR správu prevzala z agentúry AFP.

NTSB zhromaždil písomné dokumenty a fotografie, ktoré ukazujú, že zamestnanci Boeingu odstránili štyri skrutky zaisťujúce panel pri kontrole v závode Renton v americkom štáte Washington. Ďalšie fotografie vyhotovené po výmene poškodených nitov ukazujú, že najmenej tri skrutky neboli na týchto miestach znovu umiestnené.

Na Boeingu 737 MAX 9 sa 5. januára tesne po štarte uvoľnil bočný panel na mieste núdzových dverí. Stroj sa však bezpečne dokázal vrátiť na letisko v meste Portland. Niekoľkým pasažierom ošetrili zranenia, ktoré neboli život ohrozujúce. Boeing je jedným z najväčších výrobcov lietadiel na svete, nedávny incident však spôsobil, že sa spoločnosť ocitla pod drobnohľadom. Americký Federálny úrad pre letectvo (FAA) dočasne odstavil zhruba 170 týchto lietadiel.

Viac o téme: LietadloBoeingAlaska Airlines
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu