Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovák v zahraničí bojoval o holý život! V Malajzii vypukol v moteli požiar, VIDEO záchranu našiel na balkóne

Turisti vybehli po vypuknutí požiaru na balkón, z kadiaľ ich zachránili hasiči
Turisti vybehli po vypuknutí požiaru na balkón, z kadiaľ ich zachránili hasiči (Zdroj: Repro foto Facebook/Majoriti )

KOTA KINABALU - Pri pohľade na nich tuhla krv v žilách. Šesť zahraničných turistov vyviazlo v utorok ráno bez zranení po tom, čo vypukol v ich hoteli požiar. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov sa im podarilo zliezť z balkóna na treťom poschodí počas požiaru v moteli v Kampung Air, v Kota Kinabalu v Malajzii. Medzi turistami sa nachádzal podľa medializovaných informácii aj Slovák.

Šéf miestnych hasičov v Kota Kinabalu Ordine Gilu uviedol, že muž a päť žien vo veku okolo 20 rokov pochádzali zo Švajčiarska, Slovenska, Ruska, Ameriky, Japonska a Francúzska. Informuje o tom portál Malaymail.com. „O 8.49 h (miestneho času) sme prijali tiesňové volanie o požiari a tímy z Kota Kinabalu a Lintas boli ihneď vyslaní na miesto požiaru," uviedol.

Keď dorazili hasiči a záchranári, hotelových hostí videli stáť na balkóne na treťom poschodí. "Pomohli sme im bezpečne zísť dole pomocou rebríka," dodal s tým, že požiar sa im podarilo dostať pod kontrolu približne o 9.10 h, pričom zásah ukončili o hodinu o 10.10 h miestneho času.

Šéf hasičov dodal, že skoré vyšetrovanie ukázalo, že požiar vznikol v jednej z izieb motela na treťom poschodí. "Skutočná príčina požiaru a celková škoda sú predmetom vyšetrovania," dodal.

Viac o téme: PožiarTuristiSlovákMalajzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu