Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hrôza a panika na letisku: VIDEO Pilot zišiel z pristávacej dráhy aj so 179 cestujúcimi na palube!

Charterový let z Milána do Vilniusu nedopadol podľa predstáv cestujúcich
Charterový let z Milána do Vilniusu nedopadol podľa predstáv cestujúcich (Zdroj: X/@nexta_tv)

VILNIUS – Mimoriadne dramatické pristátie prežili cestujúci spoločnosti Avion Express. So 179 cestujúcimi a 6-člennou posádkou sa lietadlo náhle dostalo mimo pristávaciu dráhu a skončilo v snehu.

Podľa litovských médií sa incident stal ešte v sobotu doobeda. Inak obyčajný charterový let z Milána sa náhle zmenil na moment strachu a hrôzy. Lietadlo skĺzlo z pristávacej dráhy a namierilo si to rovno na trávnatú plochu so snehom. Cestujúcim na okná začalo špliechať blato a nevedeli, čo sa deje. „Keď sa lietadlo ocitlo na tráve, na okná nám začalo striekať blato a nebolo cez ne vôbec nič vidieť," potvrdil pre litovskú televíziu jeden z cestujúcich.

Videozáznam ukazuje, ako sa vďaka pohotovej reakcii pilota mohutný stroj vrátil opäť na pristávaciu dráhu a bezpečne zastavil. Cestujúcim ani posádke sa našťastie nič nestalo, no v reakcii na nehodu letisko pozastavilo všetky odlety aj prílety a presmerovali ich na iné letisko. Podľa odborníkov môže za vybočenie z dráhy obvykle chyba pilota, environmentálne faktory alebo podmienky na pristávacej dráhe.

Viac o téme: LietadloPristávacia dráhaVilnius
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu