Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Republikánska kandidátka na prezidentku Haleyová spochybnila Trumpovu duševnú spôsobilosť

Nikki Haleyová Zobraziť galériu (2)
Nikki Haleyová (Zdroj: SITA/AP Photo/Robert F. Bukaty)

WASHINGTON - Republikánska kandidátka na americkú prezidentku Nikki Haleyová v sobotu spochybnila duševnú spôsobilosť amerického exprezidenta Donalda Trumpa vykonávať opäť funkciu prezidenta po tom, ako ju obvinil, že v roku 2021 nezabránila násilnému vtrhnutiu jeho priaznivcov do washingtonského Kapitolu. TASR správu prevzala od agentúr AFP a AP.

Trump (77), ktorý taktiež kandiduje na amerického prezidenta za republikánov, v piatok naznačil, že Haleyová (52) mala na starosti bezpečnosť Kapitolu 6. januára 2021, keď tam Trumpovi priaznivci vtrhli a snažili sa zvrátiť výsledky prezidentských volieb. Haleyová v reakcii uviedla, že sa v Kapitole vtedy nenachádzala a v tom čase ani nebola vo funkcii. Dodala, že Trump si ju pravdepodobne pomýlil s vtedajšou predsedníčkou Snemovne reprezentantov Nancy Pelosiovou.

Nikki Haleyová
Zobraziť galériu (2)
Nikki Haleyová  (Zdroj: SITA/AP Photo/Robert F. Bukaty)

"Hovorí sa, že sa pomýlil, vraj hovoril o niečom inom, na mysli mal asi Nancy Pelosiovú... Funkcia prezidenta predstavuje veľký tlak a nemôžu ju vykonávať niekto, pri kom pochybujeme, či je na to psychicky spôsobilý," povedala Haleyová.

Haleyová je považovaná za hlavnú Trumpovu súperku v republikánskych primárkach v americkom štáte New Hamshire, ktoré sa budú konať 23. januára. V tomto štáte totiž žije mnoho umiernených a nezávisle zmýšľajúcich voličov a práve na nich chce táto kandidátka zacieliť svoju kampaň.

Viac o téme: VoľbyUSADonald TrumpNikki HaleyováPrezident
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu