Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Na strednej škole v Amerike sa opäť strieľalo: Z miesta hlásia niekoľkých zranených

Policajt zasahuje počas streľby na strednej škole v meste Perry, americkom štáte Iowa vo štvrtok 4. januára 2024. Zobraziť galériu (2)
Policajt zasahuje počas streľby na strednej škole v meste Perry, americkom štáte Iowa vo štvrtok 4. januára 2024. (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Harnik)

WASHINGTON - Niekoľko ľudí utrpelo vo štvrtok zranenia pri streľbe na strednej škole v meste Perry v americkom štáte Iowa, oznámila miestna polícia. K streľbe prišlo v prvý deň vyučovania po zimných prázdninách. Informuje o tom agentúra AP.

Polícia dostala hlásenie o strelcovi na škole ráno o 7.37 h miestneho času. O niekoľko minút neskôr na miesto dorazila polícia, uviedol šerif iowského okresu Dallas Adam Infante. Podľa Infanteho policajti na mieste našli niekoľko ľudí so zraneniami, no šerif nedokázal povedať, koľko presne je zranených ani v akom sú stave.

archívne video

Nočná streľba v bratislavskej Dúbravke si vyžiadala jednu obeť (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

"Vyskytujú sa všelijaké špekulatívne počty. Nemáme zatiaľ nijaké potvrdené počty," upozornil starosta mesta Perry Dirk Cavanaugh. Pri škole sa nachádza množstvo zásahových vozidiel, píše AP. Na mieste sú i agenti Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI), ktorí majú pomôcť s vyšetrovaním streľby.

Strednú školu navštevuje takmer 1800 študentov

Jedna zo študentiek uviedla, že streľbu počula na konci cvičenia svojej jazzovej kapely. Učiteľka študentom okamžite nariadila, aby utekali. Študenti spolu s ďalšími ľuďmi vybehli zo školy a utekali okolo futbalového štadióna, pričom počuli i ďalšie výstrely. V Perry žije približne 8000 obyvateľov. Mesto leží asi 64 kilometrov severozápadne od metropoly Iowy, mesta Des Moines. Stredná škola, na ktorej došlo k streľbe, je súčasťou školského obvodu s takmer 1800 študentmi.

Streľba na strednej škole v USA
Zobraziť galériu (2)
Streľba na strednej škole v USA  (Zdroj: TASR/AP Photo/Andrew Harnik)

Viac o téme: StreľbaZraneníUSAPerryIowaŠkola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu