Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Pre bombovú hrozbu evakuovali vládne budovy v niekoľkých štátoch USA

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: antipropaganda.sk)

WASHINGTON - Niekoľko vládnych budov v Spojených štátoch v stredu evakuovali z dôvodu bombovej hrozby. Podľa jednej miestnej predstaviteľky bol za spustenie bezpečnostnej reakcie zodpovedný "hromadný e-mail".

Polícia evakuovala budovy miestnej vlády v štátoch Connecticut, Georgia, Kentucky, Michigan, Mississippi, Oklahoma a Montana. Žiadne výbušniny ani iné nebezpečné predmety tam nenašla, uviedli úradníci a miestne médiá. Podľa nich šlo zjavne o falošný poplach.

Guvernér Kentucky Andy Beshear na sociálnej sieti napísal, že vyhrážku bombou, ktorú dostal úrad miestnej vlády, už začala vyšetrovať polícia. Hovorkyňa úradu Michon Lindstromová podľa miestnych novín Lexington Herald Leader uviedla, že vyhrážka bola vo forme "hromadného e-mailu" rozoslaného viacerým úradom po celej krajine.

Americkí predstavitelia varovali pred rastúcim počtom incidentov zameraných na vládnych zamestnancov. Námestníčka generálneho prokurátora USA Lisa Monacová vlani v decembri v rozhovore pre televíziu ABC News povedala, že v krajine došlo k "bezprecedentnému nárastu vyhrážok verejným činiteľom".

Viac o téme: EvakuáciaVládne budovyBombová hrozbaUSA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu