Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

MIMORIADNY ONLINE Na Ukrajine hlásia rozsiahly letecký poplach: Rusi zasiahli chersonskú železničnú stanicu

Nočný dronový útok si v Odeskej oblasti vyžiadal jednu obeť
Nočný dronový útok si v Odeskej oblasti vyžiadal jednu obeť (Zdroj: TASR/AP/Odesa Regional Administration)

KYJEV - V prístavnom meste Odesa na juhu Ukrajiny boli počas leteckého poplachu v noci na dnešok počuť výbuchy. Oblasť čelí útoku Rusov, ktorí nasadili drony Šáhed útočiace priamo na cieľ, uviedol server RBK Ukrajina. Zásah podľa miestnych médií utrpel obytný dom a na mieste sú zranení, ale ide o doposiaľ nepotvrdené informácie, dodal server. Situáciu sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

VIDEO Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 671

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 671 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE 

21:49 Vláda odvolala guvernéra Ternopilskej oblasti.

20:14 Ukrajina v roku 2023 strojnásobila svoju domácu výrobu vybavenia a zbraní v porovnaní s rokom predtým, uviedol prezident Volodymyr Zelenskyj.

19:58 Prieskum: 58 % Ukrajincov verí, že Ukrajina vyhrá vojnu v krátkom čase.

18:40 Územné ústupky Rusku povedú len k väčšej agresii, tvrdí minister zahraničných vecí.

17:18 Rusko a India chcú intenzívnejšie spolupracovať v oblasti obranného priemyslu. Vyhlásil to v stredu šéf diplomacie Kremľa Sergej Lavrov po stretnutí s indickým rezortným partnerom Subrahmanjamom Džajšankarom v Moskve.Lavrov vyjadril presvedčenie, že spolupráca s Indiou prispeje k strategickej bezpečnosti v oblasti Eurázie.

16:27 Indický minister zahraničných vecí tvrdí, že vzťahy Indie s Ruskom sú „veľmi silné, veľmi stabilné“.

15:43 Utorkové ostreľovanie ukrajinského mesta Cherson ruským delostrelectvom "vážne poškodilo" energetickú infraštruktúru v meste, v dôsledku čoho je bez elektriny 70 percent odberných miest, oznámil v stredu na sociálnej sieti Telegram oblastný gubernátor Olexandr Prokudin, na ktorého sa odvoláva britský denník The Guardian.

14:51 Ruská invázia zabila viac ako 400 ukrajinských športovcov.

13:30 Európska únia pripravuje záložný plán, ako poskytnúť Ukrajine, ktorá sa bráni ruskej ozbrojenej agresii, 20 miliárd eur, a to aj bez maďarského súhlasu. S odvolaním sa na nemenovaných predstaviteľov zapojených do prerokúvania plánu to uviedol denník Financial Times.

13:00 Ďalšie video z následkov včerajšieho ostreľovania železničnej stanice Cherson. V dôsledku štrajku bol zabitý 29-ročný policajt a dvaja policajti a dvaja civilisti boli zranení.

12:31 Politico: Rusko sa pokúša využiť ukrajinských vojnových zajatcov na podnecovanie nepokojov doma. Rodiny vojnových zajatcov pre Politico povedali, že po mesiacoch mlčania zrazu dostali telefonáty od svojich rodinných príslušníkov v ruskej väzbe, v ktorých zajatci povzbudzovali svoje rodiny, aby protestovali proti vláde a tvrdili, že „Kyjev nás nechce vziať späť“.

12:00 Zalužnyi pomenoval svoju hlavnú chybu. "Moja hlavná chyba je, že som si myslel, že taký počet strát, aký sme spôsobili, niekoho zastaví. Ale nezastavilo to Rusko," povedal vrchný veliteľ AFU.

11:45 2 zabití, 3 zranení pri ruskom nočnom údere na Odesu. Krajský guvernér objasnil, že šesťročné dieťa, ktoré bolo predtým oznámené ako zranené, utrpelo zranenia pri požiari domu, ktorý nesúvisel s útokom bezpilotného lietadla.

11:00 Rozsiahly letecký poplach na Ukrajine.  Monitorovacie kanály hlásia vzlet ruského MiGu-31K.

10:35 Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) SR v budúcom roku preverí napríklad darovaný vojenský majetok na Ukrajinu či fungovanie vodárenských spoločností. Skontroluje tiež hospodárenie prezidentskej kancelárie či štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP). Informovala hovorkyňa úradu Daniela Bolech Dobáková. 

10:00 Toto sú indikatívne odhady bojových strát Ruska k 27. decembru podľa Ozbrojených síl Ukrajiny.

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinUkrajinaVolodymyr Zelenskyj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu