Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hrôzostrašný nález: O život prišli matka a jej deti! Otca na úteku už polícia našla

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

PARÍŽ - Štyri deti a ich matku našla v pondelok večer francúzska polícia mŕtve v byte v meste Meaux, ktoré leží východne od Paríža. Úrady prípad vyšetrujú ako vraždu. Polícia dnes ráno zadržala 33-ročného otca detí, napísala agentúra AFP s odvolaním sa na policajný zdroj. Podľa prokurátora už muž na svoju ženu nožom zaútočil v roku 2019, kvôli duševným problémom však nebol potrestaný.

aktualizované 12:41 Bezpečnostné zložky zadržali otca v meste Sevran na parížskom predmestí. Muž má psychické problémy a už predtým bol úradom známy v súvislosti s domácim násilím. Prokurátor Jean-Baptiste Bladier médiám povedal, že podozrivý muž v roku 2019 zaútočil na svoju ženu a bodol ju nožom do lopatky. Kvôli duševnému stavu bol však jeho prípad odložený.

Deti boli vo veku deväť mesiacov, štyri, sedem a desať rokov. Polícia ich telá spolu s matkiným našla okolo 21.00 h potom, čo ju upozornili znepokojení príbuzní. Úrady zatiaľ oficiálny dôvod úmrtia nezverejnili, podľa zdroja blízkemu vyšetrovaniu ale 35-ročná matka s deťmi zomrela v dôsledku bodných rán.

"Matka a dve dievčatá mali veľmi veľký počet bodných rán," oznámil prokurátor. Dvaja mladší chlapci nemali bodné rany a zrejme boli udusení. Versailleská justičná polícia začala vyšetrovanie "úkladnej vraždy".

archívne video

Hasiči a polícia odpratávajú auto po nehode v bratislavskom Ružinove (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pátranie po 33-ročnom otcovi

Polícia podľa servera pátra po 33-ročnom otcovi detí, ktorý je na úteku. Nález piatich tiel pre AFP potvrdil prokurátor Jean-Baptiste Bladier. Prípad vyšetruje versailleská justičná polícia. Vek obetí ani spôsob, akým prišli o život, doposiaľ zverejnené neboli, konštatuje agentúra DPA.

V regióne metropoly Paríž došlo v uplynulom období k sérii vrážd detí, pripomína AFP. Koncom novembra sa 41-ročný muž priznal k vražde svojich troch dcér vo veku od štyroch do 11 rokov a sám sa vzdal polícii, ktorá telá obetí objavila v jeho dome v meste Alfortville na juhovýchodnom okraji Paríža. O mesiac skôr, v októbri, zabil príslušník žandarmérie svoje tri dcéry a následne spáchal samovraždu vo svojom domove v meste Vémars v departmente Val-d'Oise.

Viac o téme: TeláPolícia BytParíź
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu